Ovenschotel met aubergine, prei en rijst

30 MIN
2 personen
Ovenschotel met aubergine, prei en rijst

Voor dit gerecht lieten we ons inspireren door typische Koreaanse smaken zoals gember, sesam, sesampasta... Om er een Belgische toets aan te geven verwerken we prei in deze ovenschotel. Je zou het misschien niet verwachten, maar de smaken gaan perfect samen!

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 50 gr groene linzen
  • 2 aubergines
  • 1 stengel prei
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • 2 el tahin
  • 1 kl vijfkruidenpoeder
  • 1 stengel lente-ui
  • 25 gr cashewnoten
  • ½ rode chilipeper
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pot met water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Breng een tweede pot aan de kook voor de linzen. Kook de linzen in 20 min. gaar.
  2. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in parten (zie tip). Snijd de prei in ringen. Pers de knoflook en rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt.
  3. Meng de gember, knoflook, tahin, sesamolie en het vijkruidenpoeder. Schik de groenten in een ovenschaal en bestrijk rijkelijk met de kruidige olie. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Hussel goed door elkaar en plaats 20-25 min. in de oven.
  4. Topping: snijd de lente-ui in ringen en hak de cashewnoten grof. Snijd de rode chilipeper in ringen. Schep onder elkaar.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met de topping. Serveer met de rijst. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan de aubergine ook in kleinere parten snijden. Dan kan je de saus er makkelijker onder scheppen.