"Wat je zelf doet, doe je beter", zei een wijs man ooit... Wij zweren erbij om zelf schnitzel thuis te maken. Het is helemaal niet moeilijk en dé garantie voor een mooi knapperig korstje. Er bestaan verschillende soorten schnitzels, maar de absolute favoriet is natuurlijk de Wienerschnitzel. Die wordt traditioneel met kalfsvlees gemaakt, maar ook met varkensvlees of kipfilet is het heel lekker! In Italië is de tegenhanger de 'escalope Milanese' en zelfs de Japanners hebben hun eigen schnitzel: katsu. Leuk om mee te variëren!


Schnitzel met champignonroomsaus en rozemarijnaardappelen


Schnitzel met champignonroomsaus en rozemarijnaardappelen
Zin in een lekkere degelijke maaltijd zonder franjes maar met wél veel smaak? Je bent aan het goede adres! Krokante en sappige zelfgemaakte schnitzels, een heerlijk romig sausje met gebakken champignons en lekker hartige rozemarijnaardappelen uit de oven. Hier geniet het hele gezin van! Bekijk recept



Schnitzel met aardappelsalade


Schnitzel met aardappelsalade
Een echte klassieker uit de Oostenrijkse keuken: schnitzel! We paneren zelf varkenslapjes en bakken die mooi krokant in de pan, met daarbij een aardappelsalade. Bekijk recept



Schnitzel met citroenboontjes en geroosterde aardappelen


Schnitzel met citroenboontjes en geroosterde aardappelen
Een lente-fris gerechtje met een heerlijk krokante 'home made' schnitzel, originele citroenboontjes met olijven en daarbij geroosterde aardappel. Eenvoudige kost met toch dat tikje meer. Zo hebben we het graag bij 15gram! Bekijk recept



Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes


Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes
Een klassieke bereiding die toch niet vaak bij ons op tafel komt: schnitzels met zigeunersaus! We maken alles zelf, en dat is zoveel lekkerder! We serveren er krokante, geroosterde krieltjes bij. Dit wordt smullen! Bekijk recept



Kipschnitzel met appel-krieltjessalade met graanmosterddressing


Kipschnitzel met appel-krieltjessalade met graanmosterddressing
We maken zelf lekkere kipschnitzels met een verrassende, overheerlijke appel-krieltjessalade erbij. Die krijgt een originele graanmosterddressing. Heerlijke hartige en frisse smaken waar ze in Oostenrijk jaloers op zouden zijn! Bekijk recept



Kip Katsu met wortel en spinazie


Kip Katsu met wortel en spinazie
Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Vlees, in dit geval kipfilets, wordt gepaneerd in panko, dat is Japans broodkruim. Bekijk recept



Kip Katsu met currysaus


Kip Katsu met currysaus
Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Vlees, in dit geval kipfilets, wordt gepaneerd in panko, dat is Japans broodkruim. Het resultaat is sappig en mals vlees in een lekker krokant korstje! We serveren er een heerlijke homemade currysaus met groentjes bij. Smakelijk! Bekijk recept