Rijst link je vaak aan Aziatische recepten, maar wij denken graag out-of-the-box. Waarom het kleine korreltje niet eens als basis voor een zonnige salade gebruiken? Daar is de zomer!
Ingrediënten
125 gr witte rijst
1 gele paprika
1 rode paprika
150 gr maïs (blik)
10 gr platte peterselie
125 gr volle yoghurt
2 kl currypoeder
½ el vloeibare honing
2 schnitzels
boter
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken tot de rijst beetgaar is en giet af.
Snijd de paprika in reepjes en vervolgens in kleine blokjes van 0,5 cm. Laat de maïs uitlekken. Hak de peterselie fijn.
Currydressing: meng de yoghurt met het currypoeder en de honing. Proef en kruid met zout en zwarte peper.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de schnitzel in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur (zie tip).
Meng de paprika, maïs en peterselie onder de rijst. Proef en kruid met zout en zwarte peper. Serveer de rijstsalade met de schnitzel en werk af met de currydressing. Smakelijk!
TIP:
Gebruik een pan met een dikke bodem, die houdt de warmte beter vast en voorkomt dat de schnitzel aan de bodem blijft kleven.