Mignonette met peperroomsaus, rijst en champignons
25 MIN
2 personen
Aan klassiekers hoef je niets te veranderen, want alle smaken kloppen als een bus. Zoals een stukje varkensvlees in peperroomsaus: allemans favoriet en doe je dus zeker niks verkeerd mee.
Ingrediënten
125 gr witte rijst
375 gr witte champignons
2 varkensmignonettes
2 el groene peperbolletjes
150 ml room
50 gr veldsla
boter
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur. Bak de champignons in 6-8 min. gaar. Kruid met zout en flink wat zwarte peper.
Smelt ondertussen een flinke klont boter in een andere pan en bak de mignonette zo'n 2 min. per zijde. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper. Bak het vlees zeker niet te lang, zo blijft het lekker sappig. Haal het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
Peperroomsaus: verhit dezelfde pan van het vlees opnieuw en voeg de peperbolletjes toe (zie tip). Schenk de room erbij. Roer de aanbaksels in de pan goed los. Proef en kruid met zout.
Serveer de mignonette met de rijst, champignons, veldsla en peperroomsaus. Smakelijk!
TIP: Wil je een extra luxueuze peperroomsaus? Blus de pan met een scheutje whiskey of cognac en laat inkoken, voeg dan de room toe.