Schnitzel met aardappelsalade

30 MIN
2 personen
Schnitzel met aardappelsalade

Een echte klassieker uit de Oostenrijkse keuken: schnitzel! We paneren zelf varkenslapjes en bakken die mooi krokant in de pan, met daarbij een aardappelsalade.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 little gems
  • ½ citroen
  • 2 varkenslapje
  • 5 el paneermeel
  • 3 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el bloem
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  2. Hou 1 ei apart. Breng een potje met water en de rest van de eieren aan de kook. Kook de eieren hard in 10 minuten. Spoel ze daarna onder koud water.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de augurken in kleine stukjes. Snij de peterselie fijn. Maak de blaadjes little gem los. Snij de citroen in partjes.
  4. Meng de mosterd, wittewijnazijn, per persoon 1 koffielepel water, extra vierge olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Leg de varkenslapjes tussen plastiekfolie en klop ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  6. Doe de bloem, 1 ei en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei los. Dep de varkenslapjes droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het paneermeel.
  7. Pel de gekookte eieren en snij ze in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de mayonaise, sjalot, augurk, ei, peterselie en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.
  8. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  9. Meng de dressing onder de blaadjes little gem. Serveer de gebakken schnitzels met de aardappelsalade, de little gem en een partje citroen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 921.15 kcal
Koolhydraten 76.08 g
waarvan suikers 4.97 g
Vet 44.82 g
waarvan verzadigd 8.39 g
Proteïnen 50.53 g
Vezels 9.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin