Kipschnitzel met appel-krieltjessalade met graanmosterddressing

30 MIN
2 personen
Kipschnitzel met appel-krieltjessalade met graanmosterddressing

We maken zelf lekkere kipschnitzels met een verrassende, overheerlijke appel-krieltjessalade erbij. Die krijgt een originele graanmosterddressing. Heerlijke hartige en frisse smaken waar ze in Oostenrijk jaloers op zouden zijn!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 little gems
  • 1 citroen
  • 1 appel
  • 1 el graanmosterd
  • 2 kipfilet
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de krieltjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij de sjalot fijn. Maak de blaadjes van de little gem los. Snij de helft van de citroen in partjes. Schil de appel en snij in staafjes. Besprenkel met wat citroensap.
  3. Meng de graanmosterd, de mayonaise, de sjalot, citroensap naar eigen smaak, per persoon 1 koffielepel water en peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij overlangs open, zodat ze een grote lap vormen. Leg ze tussen plastiekfolie en sla ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  5. Doe de bloem, het ei (de eieren) en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei los. Kruid de kipfilets met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het paneermeel.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  7. Meng voorzichtig de krieltjes, appel en de dressing. Serveer de kipschnitzels met de appel-krieltjessalade en blaadjes little gem. Geef er een partje citroen bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 878.63 kcal
Koolhydraten 79.53 g
waarvan suikers 15.7 g
Vet 39.02 g
waarvan verzadigd 6.29 g
Proteïnen 48.51 g
Vezels 10.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin