Schnitzel met zoete aardappelpuree en gebakken prei

30 MIN
2 personen
Schnitzel met zoete aardappelpuree en gebakken prei

Een lekker en kleurrijk bordje comfort food, met een krokante schnitzel, heerlijke zoete aardappelpuree met pastinaak en ringetjes gebakken prei. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1 stengel prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 300 gr varkensschnitzel
  • 1 el mosterd
  • boter
  • olie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de zoete aardappel en pastinaak in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Snijd de prei in ringen van 2-3 cm. Smelt een klontje boter in een pan op laag vuur. Fruit de prei in 5-7 min. lekker zacht en zoet. Pers de knoflook erbij en meng ook de tijm eronder. Kruid met zout en zwarte peper en laat nog 3 min. stoven (zie tip).
  3. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan. Bak de schnitzel in 6-8 min. langs alle kanten goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper en snijd in plakjes.
  4. Giet de aardappel en pastinaak af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Meng ook naar smaak de mosterd eronder. Begin met een beetje en voeg extra toe als je van een pittige puree houdt.
  5. Serveer de schnitzel met de puree en gebakken prei. Smakelijk!
  6. TIP: Zin in saus? Voeg een koffielepel mosterd toe aan de prei en blus met wat melk. Even doorroeren, zachtjes laten sudderen en je hebt een smaakvol sausje bij je schnitzel!