Vis verpakken en stomen in de oven: een zeer gemakkelijke en smakelijke bereidingswijze. Heel vaak doen we dit ‘en papillot’, dit wil zeggen dat je pakketjes maakt van bakpapier die als stoomoventje dienen. Bourgondiër als ik ben, leek het me leuk om de verpakking voor de verandering ook eens op te kunnen eten. Meer lekkers op je bord en minder afval in de vuilnisbak, daar kan niemand iets op tegen hebben, toch?

Een lekkere zeebaars in bladerdeeg
Een lekkere zeebaars in bladerdeeg


Een heel toegankelijke en lekkere verpakkingswijze is bladerdeeg. Het ziet er speciaal uit, maar het is zo gepiept. Ideaal dus om je gasten met te verrassen! Doordat je bladerdeeg gebruikt, hoef je geen aardappelen of andere bijgerechten te bereiden. Ook je portie groentjes zitten mee in de bladerdeegkorst en nemen alle heerlijke smaken van de vis op. Een aanrader!

Knapperige vis op Italiaanse wijze in filodeeg
Knapperige vis op Italiaanse wijze in filodeeg


Een gezonder alternatief voor bladerdeeg is filodeeg. Hier zit 17% minder vet in en is daardoor dus minder zwaar. Het leuke aan filodeeg is dat je de flinterdunne vellen kan bestrijken met olie voor extra smaak. In deze knapperige Italiaanse vispakketjes zijn de vellen op smaak gebracht met een oliemengsel met citroenzeste en basilicum. Als je houdt van spicy kan je de vellen bestrijken met chilivlokken of cayennepeper. Of je kan er een Oosterse twist aan geven door een mengsel van vissaus en sesamzaadjes te gebruiken.

Heerlijke kabeljauw in koolblad met gnocchi
Heerlijke kabeljauw in koolblad met gnocchi


Het aller gezondste is natuurlijk om de vis te verpakken in een groente. Koolbladen zijn hier uitermate geschikt voor. Probeer dus zeker deze kabeljauw in koolblad met pesto en gnocchi eens uit.

Lekkere pakketjes van vis in paksoi
Lekkere pakketjes van vis in paksoi


Ook paksoibladeren zijn zeer verpakkings-proof en vooral verslavend lekker. Paksoi is een Aziatische knapperige kool met een zachte en zoete smaak. Het combineert heerlijk met de kabeljauw en venusschelpen.

Toch liever een gewoon vispakketje? Neem dan zeker hier eens een kijkje!