Zalmburger met rucola en maïs

30 MIN
2 personen
Zalmburger met rucola en maïs

Bye bye klassieke hamburger, dit is onze nieuwe favoriet: heerlijk zelfgemaakte zalmburgers met een overheerlijke citroen-knoflookmayonaise en een fris slaatje.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g oregano
  • 1 blikje maïs
  • 2 zalmfilet
  • 20 g panko
  • 2 el mayonaise
  • 1 citroen
  • 50 g rucola
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Pluk de blaadjes oregano en snij ze fijn. Laat het blikje maïs uitlekken. Snij de zalm in hele fijne blokjes en doe in een kom.
  2. Doe de oregano, panko, de helft van de fijngesneden sjalot en de helft van de knoflook bij de zalm en meng goed door elkaar. Vorm er twee burgers van.
  3. Smelt de boter in een antikleefpan en voeg de maïskorrels en de andere helft van de fijngesneden sjalot toe. Kruid met peper en zout. Laat 2-4 minuten stoven, totdat de maïs begint te verkleuren. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Maak het sausje: Pers de citroen. Meng de mayonaise samen met de rest van de knoflook en de helft van het citroensap. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de olijfolie in de pan en bak de zalmburgers, 3-4 minuten per kant.
  6. Terwijl de zalmburgers bakken, maak je de salade: meng de gebakken maïs en sjalot met drievierde van de rucola in een kom. Voeg de rest van het citroensap toe en enkele druppels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  7. Schep de burgers uit de pan. Snij de hamburgerbroodjes open en laat ze kort roosteren in de pan (zonder vetstof). Lepel de saus op de broodjes en leg daarop de zalmburger en de rest van de rucola. Sluit de burgers af en serveer met de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 840.43 kcal
Koolhydraten 49.26 g
waarvan suikers 11.53 g
Vet 53.88 g
waarvan verzadigd 12.65 g
Proteïnen 39.01 g
Vezels 3.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin