Zalmburger met rucola en maïs

40 MIN
2 personen
Zalmburger met rucola en maïs

Bye bye klassieke hamburger, dit is onze nieuwe favoriet: heerlijk zelfgemaakte zalmburgers met een overheerlijke citroen-knoflookmayonaise en een fris slaatje.

Ingrediënten

  • 1 maïskolf
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g oregano
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 20 g panko
  • 2 el mayonaise
  • 1 citroen
  • 50 g rucola
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot water aan de kook en kook hierin de maïskolf gaar in 5 minuten. Snij de sjalot fijn en pers de teentjes knoflook. Pluk de blaadjes oregano en snij ze fijn. Spoel de gare maïskolf onder koud water en snij de maïskorrels van de kolf. Snij de zalm in hele fijne blokjes en doe in een kom.
  2. Doe de oregano, panko, de helft van de fijngesneden sjalot en de helft van de knoflook bij de zalm en meng goed door elkaar. Vorm er twee burgers van.
  3. Smelt 1 eetlepel boter in een antikleefpan en voeg de maïskorrels en de andere helft van de fijngesneden sjalot toe. Kruid met peper en zout. Laat 2-4 minuten stoven, totdat de maïs begint te verkleuren. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Maak het sausje: meng de mayonaise samen met de rest van de knoflook en het sap van een halve citroen. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de zalmburgers, 3-4 minuten per kant.
  6. Terwijl de zalmburgers bakken, maak je de salade: meng de gebakken maïs en sjalot met drievierde van de rucola in een kom. Voeg het sap van een halve citroen toe en enkele druppels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  7. Schep de burgers uit de pan. Snij de hamburgerbroodjes open en laat ze kort roosteren in de pan. Lepel de saus op de broodjes en leg daarop de zalmburger en de rest van de rucola. Sluit de burgers af en serveer met de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 974.57 kcal
Koolhydraten 72.09 g
waarvan suikers 6.86 g
Vet 56.65 g
waarvan verzadigd 14.22 g
Proteïnen 43.34 g
Vezels 4.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin