Knapperige vis op Italiaanse wijze

70 MIN
4 personen
Knapperige vis op Italiaanse wijze

Lekkere kabeljauw in een pakje! Deze knapperige vis op Italiaanse wijze is heerlijk verpakt in filodeeg en op smaak gebracht met citroen en basilicum. Genieten!

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilet
  • 4 vellen filodeeg
  • 8 aardappelen, geschild en in kwartjes
  • 4 trosjes kerstomaten
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el citroenzeste
  • 1 kl citroensap
  • 2 el zure room
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 kl mierikswortelpasta
  • 1 el balsamico
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl tijm
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 handvol basilicum
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Kook de aardappelen gedurende 6 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Leg de trosjes kerstomatenin een ovenschotel en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper, zout en een koffielepel Italiaanse kruiden. Zet 15 minuten in de oven. Houd daarna warm onder aluminiumfolie.
  4. Meng de Griekse yoghurt met de zure room en de mierikswortelpasta. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Zet koel even opzij.
  5. Verhoog de oven naar 200 °C.
  6. Leg de aardappelen met de knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, Italiaanse kruiden en tijm. Kruid bij met peper en zout.
  7. Meng de citroenzeste met de overige olijfolie. Smeer hiermee de vellen filodeeg in en werk af met enkele blaadjes basilicum. Leg daarop telkens een kabeljauwfilet en wat rode ui. Vouw de pakketjes toe door het naar boven toe te vouwen. Leg met de sluitkant naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  8. Zet de filodeegpakketjes en de aardappelen 25 minuten in de oven. Zet er dan nog even de tomaatjes bij en laat nog 5 minuten doorwarmen.
  9. Verdeel de kerstomaten, de aardappelen en de vispakketjes over de borden. Werk af met de mierikswortelsaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.98 kcal
Koolhydraten 46.82 g
waarvan suikers 3.75 g
Vet 26.86 g
waarvan verzadigd 4.43 g
Proteïnen 31.02 g
Vezels 5.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin