Kabeljauwpakketjes

40 MIN
4 personen
Kabeljauwpakketjes

Deze kabeljauwpakketjes zijn verrassend lekker. De paksoibladeren gevuld met heerlijk witte vis, zeekraal en venusschelpjes zijn een waar feestmaal.

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilets, in stukken
  • 20 venusschelpen
  • 1 paksoi
  • 8 zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 100 g zeekraal
  • 2 el kervel
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de venusschelpen schoon onder koud water. Breng ze aan de kook op een hevig vuur in een ruime hoeveelheid water. Laat even afkoelen en haal ze uit de schelp.
  2. Maak 8 grote paksoibladeren los van de krop. Kook ze 2 minuutjes zacht in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  3. Blancheer de zeekraal een minuutje in water. Laat ook schrikken onder koud water en uitlekken.
  4. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout.
  5. Meng de vruchtjes van de venusschelpen met de zongedroogde tomaten, de zeekraal en de kervel.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Bestrijk de opgedroogde paksoibladeren met wat olie van de zongedroogde tomaten. Leg op elk blad een stuk kabeljauw en schep daarover een lepel van het mengsel. Vouw de bladeren stevig toe en bind vast met wat keukentouw.
  8. Bestrijk de pakketjes van kabeljauw met de olijfolie. Zet ze 10 minuten in de oven.
  9. Verdeel de kabeljauwpakketjes over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 322.48 kcal
Koolhydraten 16.2 g
waarvan suikers 2.71 g
Vet 10.2 g
waarvan verzadigd 1.35 g
Proteïnen 39.28 g
Vezels 5.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin