Zeebaars in bladerdeeg

40 MIN
4 personen
Zeebaars in bladerdeeg

Dit is wel een heel originele manier om zeebaars klaar te maken! De champignons passen er perfect bij en de bladerdeegkorst houdt de vis mooi sappig.

Ingrediënten

  • 1 zeebaars, panklaar
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 500 g champignons
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 4 el room
  • 4 el witte wijn
  • ½ citroen, geperst
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de sjalotjes in wat boter. Doe er na enkele minuten de champignons bij en laat enkele minuten meestoven. Kruid met peper en zout.
  3. Blus de champignons met het citroensap, de witte wijn en de room. Laat het geheel even inkoken. Werk af met peterselie en laat afkoelen.
  4. Kruid de zeebaars met peper en zout en besprenkel met de olijfolie.
  5. Verdeel het champignonmengsel over 1 vel bladerdeeg en leg hierop de zeebaars. Leg er dan het tweede vel over en druk de randjes goed aan. Snijd de restjes bladerdeeg aan de zijkanten weg.
  6. Bestrijk het bladerdeeg rondom met een losgeklopt ei.
  7. Zet de zeebaars in bladerdeeg 20 minuten in de oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 973.86 kcal
Koolhydraten 53.78 g
waarvan suikers 6.66 g
Vet 54.69 g
waarvan verzadigd 23.15 g
Proteïnen 62.24 g
Vezels 5.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin