Op 14 juli starten de Gentse Feesten weer. Een heerlijk volksfeest dat je zeker en vast eens moet meemaken. Niet alleen voor de vele feestelijkheden, maar ook de lekkere (street)food die je er kan eten. Één van de bekendste snacks, is de Spitburger. Een broodje uitgevonden door Antoine Vervaet van 't Spit uit Lokeren. Al meer dan 30 jaar staan ze met hun kraam op de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten. Op het broodje: gegrilde beenham, geroosterde uitjes, groentjes en een lekker sausje. Dat wil je toch proeven? Leuk nieuws: want deze week kan je je eigen versie van de Spitburger bij je thuis maken, voeg 'm gewoon toe aan je maaltijdbox bij Foodbag.be! En er staat nog heel wat ander lekkers op het menu, de 15gram-selectie ontdek je hier!

 

Gentse Spitburger met ham, tartaarsaus en wortelfrietjes


Gentse Spitburger met ham, tartaarsaus en wortelfrietjes
Heb je op de Gentse feesten al eens een spitburger geproefd? Deze burgers zijn een gevestigde waarde op de feesten en moet je ooit eens geproefd hebben. Gelukkig hebben wij er eentje in ons weekmenu zitten, zodat je die alvast thuis eens kunt klaarmaken! Bekijk recept




Kruidige tabouleh met Berloumi, broccoli en granaatappel


Kruidige tabouleh met Berloumi, broccoli en granaatappel
Tabouleh ken je als een Libanees-Syrisch gerecht. De term is afgeleid van het woord tabbūle dat 'licht scherp' betekent. Hou je dus niet in met limoensap, granaatappel en verse kruiden, want die zorgen voor het nodige frisse en scherpe kantje aan dit heerlijke gerecht. Bekijk recept



Pittige shrimp burger met koolsla en frisse komkommer


Pittige shrimp burger met koolsla en frisse komkommer
We houden wel van wat pit in ons eten. Zoals deze shrimp burger. De srirachasaus en fijngehakte chilipeper geven de scampi een extra kick. Maar geen paniek, de frisse koolsla en sappige komkommer houden alles mooi in balans. Bekijk recept



Fettuccini met courgette, munt, citroen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas


Fettuccini met courgette, munt, citroen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Courgettes hebben op zich niet zo veel smaak. Ze zijn een soort culinaire kuddebeesten die goed gedijen in groep. Bij munt, bij knoflook, bij kaas ... Dan komt de ware aard van deze zomergroente naar boven. Geniet van dit smaakbommetje van een pasta! Bekijk recept



Wok met varkensreepjes, rijst, wokgroenten en pinda's


Wok met varkensreepjes, rijst, wokgroenten en pinda's
Soms mag het ook al eens snel gaan. En daar is deze wok perfect voor! Kook de rijst, bak alles in een wokpan en klaar. Een gerecht bomvol groenten met een lekkere Aziatische twist. Bekijk recept




Gevulde aardappel met spek en zure room


Gevulde aardappel met spek en zure room
Deze gevulde aardappel is echte comfortfood waarmee je scoort bij jong en oud! Het slaatje zorgt voor een frisse toets. Bekijk recept



Wrap met krokante kip, avocado en knoflooksaus


Wrap met krokante kip, avocado en knoflooksaus
Een snel avondmaal of een knapperige meeneemlunch? Met deze wrap kan je alle kanten uit. Eén ding is zeker: je smikkelt hem tot het laatste stukje op Bekijk recept