Gehaktbrood met geroosterde boontjes en aardappelen
30 MIN
2 personen
Een echte Belgische klassieker, waar je iedereen blij mee maakt! Er zit een leuke verrassing in het gehaktbroodje: pistachenoten en bruschetta kruiden, een heerlijke toevoeging. Dit moet je proberen!
Ingrediënten
30 gr pistachenoten
10 gr krulpeterselie
300 gr gemengd gehakt
1 el bruschetta rossa kruidenmix
400 gr vastkokende aardappelen
300 gr prinsessenboontjes
2 tomaten
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Hak de pistachenoten grof. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de pistachenoten, de helft van de peterselie en de bruschetta rossa in een kom. Kruid met zout en zwarte peper. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje (zie tip). Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie en leg het gehaktbroodje erin. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Breng intussen een pot met gezouten water aan de kook. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Kook de boontjes 4 min. in het water. Schep ze uit het water en laat uitlekken. Kook vervolgens de aardappelen 15-20 min. tot ze mooi gaar zijn.
Leg de boontjes de laatste 10 min. mee in de ovenschaal bij het gehaktbroodje. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met de olijfolie.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg de rest van de peterselie toe en schep om met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Haal het gehaktbroodje uit de oven en snijd in plakjes. Serveer met de geroosterde boontjes en de gekookte aardappelen. Werk af met de frisse tomatenblokjes.
TIP: Of maak kleinere, individuele gehaktbroodjes. Die garen sneller