Pittige shrimp burger met koolsla en frisse komkommer

25 MIN
2 personen
Pittige shrimp burger met koolsla en frisse komkommer

We houden wel van wat pit in ons eten. Zoals deze shrimp burger. De srirachasaus en fijngehakte chilipeper geven de scampi een extra kick. Maar geen paniek, de frisse koolsla en sappige komkommer houden alles mooi in balans.

Ingrediënten

  • 2 stokbroodjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl Srirarcha
  • 50 gr paneermeel
  • 12 scampi's
  • 1 minikomkommer
  • 200 gr koolsla
  • 1 lente-ui
  • rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • olie
  • 2 el bloem
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en rooster het stokbrood zo'n 5 min. Hierna heb je de oven niet meer nodig.
  2. Srirachamayonaise: meng in een kommetje de mayonaise samen met de srirachasaus. Breng op smaak met zout en zwarte peper en zet opzij.
  3. Gepaneerde scampi (zie tip): meng de bloem met ongeveer 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Schep het paneermeel in een ander diep bord. Kruid het paneermeel met het paprikapoeder en meng goed. Haal de scampi eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door het paneermeel. Leg alle scampi op een bord en zet even in de koelkast.
  4. Snijd de komkommer in lange linten met een dunschiller (heb je nog wat komkommer over? Snijd in blokjes en voeg toe aan de koolsla in de volgende stap). Besprenkel met een scheutje witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  5. Breng de koolsla op smaak met een scheutje olie, zout en zwarte peper (voeg eventueel ook een lepeltje van de mayonaise toe). Hak de lente-ui en chilipeper fijn.
  6. Pers de knoflook en meng met een scheutje olijfolie. Snijd het warm stokbrood open en bestrijk met de olijfolie.
  7. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Bak de scampi zo'n 30 sec. per kant goudbruin.
  8. Bestrijk het broodje met de srirachamayonaise. Schep wat koolsla en komkommer tussen een broodje. Schik daarop de scampi en werk af met de fijngehakte chilipeper en lente-ui. Smakelijk!
  9. Gebruik één hand om de scampi door de natte beslag te halen en je andere hand om door het paneermeel te halen. Zo voorkom je dat beide handen, en bijgevolg ook de hele keuken, vol smurrie hangen.