Gentse Spitburger met ham, tartaarsaus en wortelfrietjes

30 MIN
2 personen
Gentse Spitburger met ham, tartaarsaus en wortelfrietjes

Heb je op de Gentse feesten al eens een spitburger geproefd? Deze burgers zijn een gevestigde waarde op de feesten en moet je ooit eens geproefd hebben. Gelukkig hebben wij er eentje in ons weekmenu zitten, zodat je die alvast thuis eens kunt klaarmaken!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 200 gr gekookte ham (dikke sneden)
  • 2 pistolets
  • 75 gr tartaarsaus
  • 50 gr kruidensla
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olie
  • snuifje paprikapoeder
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortelen in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Snijd intussen de tomaat in dunne plakjes en de ui in fijne ringen. Schep de ui in een kommetje en overgiet met wat kokend water. Zo wordt de ui mooi roze en zachter van smaak (zie tip).
  4. Laat een grillpan goed warm worden op hoog vuur en gril de ham kort, tot er mooie grillstrepen ontstaan. De ham is al gaar en heeft dus niet veel garing nodig.
  5. Bak de pistolet 5 min. in de oven bij de wortelfrietjes.
  6. Snijd de pistolet open en besmeer beide kanten met wat tartaarsaus. Schik er wat ham, tomaat, kruidensla en uiringen op. Werk af met de gefrituurde uitjes en serveer met de frietjes. Smakelijk!
  7. Weinig tijd? Je kan de rode uiringen ook gewoon rauw laten.