Wok met varkensreepjes, rijst, wokgroenten en pinda's
20 MIN
2 personen
Soms mag het ook al eens snel gaan. En daar is deze wok perfect voor! Kook de rijst, bak alles in een wokpan en klaar. Een gerecht bomvol groenten met een lekkere Aziatische twist.
Ingrediënten
125 gr witte rijst
400 gr wokgroenten
300 gr varkensreepjes
2 el tex-mex (of ander spicy kruiden)
1 el currypasta babi ketjap
25 gr pindanoten
1 el sojasaus
olie
snuifje paprikapoeder
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Meng de varkensreepjes met een scheutje olijfolie en de tex-mex kruiden. Laat even marineren.
Verhit een scheutje olie in een wokpan op hoog vuur. Roerbak de wokgroenten 3-4 min. en voeg vervolgens de varkensreepjes toe. Bak nog 2 min. mee en voeg vervolgens de currypasta toe. Verlaag het vuur en laat nog 1 min. doorwarmen.
Hak de pindanoten grof. Rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof. Voeg het paprikapoeder (zie tip) en de sojasaus toe en meng onder elkaar. Haal van het vuur.
Serveer de wok met rijst en werk af met de pindanoten. Smakelijk!
TIP: Hou je van pittig? Voeg dan wat pili pili (gedroogde chilivlokken) toe!