Kruidige tabouleh met Berloumi, broccoli en granaatappel

30 MIN
2 personen
Kruidige tabouleh met Berloumi, broccoli en granaatappel

Tabouleh ken je als een Libanees-Syrisch gerecht. De term is afgeleid van het woord tabbūle dat 'licht scherp' betekent. Hou je dus niet in met limoensap, granaatappel en verse kruiden, want die zorgen voor het nodige frisse en scherpe kantje aan dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 el ras-el-hanout
  • granaatappel
  • 10 gr platte peterselie
  • 10 gr verse munt
  • 1 lente-ui
  • 1 limoen
  • 125 gr (volkoren) couscous
  • 200 gr Berloumi of halloumi
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stam en snijd in gelijke blokjes van 1-2 cm. Hussel de broccoli op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, de helft van de ras-el-hanout, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven.
  3. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los.
  4. Hak de munt en peterselie fijn. Hak de lente-ui fijn en pers de limoen.
  5. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  6. Haal intussen de broccoli uit de oven en hak de blokjes steel samen met de helft van de broccoliroosjes fijn (zie tip).
  7. Snijd de Berloumi in plakjes en bak goudbruin in een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. Pers enkele druppels limoensap uit boven de Berloumi, dat frist de kaas lekker op.
  8. Meng de fijngehakte broccoli, couscous, granaatappel, overige broccoliroosjes en fijngehakte kruiden onder elkaar. Breng op smaak met extra ras-el-hanout, zout en zwarte peper. Serveer met de plakjes berloumi en werk af met lente-ui. Smakelijk!
  9. TIP: Moet het snel gaan? Hak de broccoli dan niet fijn en serveer 'm er gewoon op zijn geheel bij. Even lekker!