Deze gevulde aardappel is echte comfortfood waarmee je scoort bij jong en oud! Het slaatje zorgt voor een frisse toets.
Ingrediënten
2 grote aardappels
100 gr gezouten spekblokjes
10 gr bieslook
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 stuk prei
100 gr stoofselder
100 gr zure room
25 gr Parmezaanse kaas
kropsla of groene krulsla
olijfolie
boter
scheutje witte wijnazijn
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappel 30 min.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en bak de spekblokjes krokant op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
Hak de bieslook fijn. Versnipper de sjalot. Pers de knoflook. Snijd de prei in dunne ringen en de selder in boogjes. Smelt een klont boter in de pan van de spekjes en fruit de helft van de sjalot en de knoflook glazig op zacht vuur. Voeg de prei en selder toe en laat 10 min. meebakken op zacht vuur.
Schep de zure room, driekwart van de bieslook en de spekjes onder de groenten. Hak de Parmezaanse kaas fijn en schep mee eronder. Houd warm.
Hak de sla grof. Meng met de rest van de sjalot en breng op smaak met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
Giet de aardappel af en spoel onder koud water. Snijd overlangs doormidden en lepel het kruim eruit (zie tip). Schep de vulling erin en werk af met rest van de bieslook. Serveer met de salade. Smakelijk!
TIP: Gooi het kruim niet weg, schep het gerust mee onder de vulling.