Wrap met krokante kip, avocado en knoflooksaus

25 MIN
2 personen
Wrap met krokante kip, avocado en knoflooksaus

Een snel avondmaal of een knapperige meeneemlunch? Met deze wrap kan je alle kanten uit. Eén ding is zeker: je smikkelt hem tot het laatste stukje op

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 2 wortelen
  • ½ sjalot
  • 2 krokante kipfilets (schnitzels)
  • 4 wraps
  • 50 gr baby leaf sla
  • 150 gr looksaus
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Pel de avocado en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees fijn en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  2. Rasp de wortel (schillen hoeft niet) en snipper de sjalot fijn.
  3. Smelt een klontje boter en een scheutje olijfolie in een braadpan (zie tip). Bak de krokante kip zo'n 3 min. per zijde goudbruin en knapperig op hoog vuur. Laat even uitlekken op keukenpapier en snijd in reepjes.
  4. Warm de wraps op in een droge, warme pan. Je kan de wraps ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  5. Beleg de wraps met de avocado, geraspte wortel, fijngehakte sjalot en sla. Schik de reepjes krokante kip op de groenten en werk af met een drizzle looksaus. Smakelijk!
  6. TIP: We gebruiken olijfolie om een hoge temperatuur te bereiken en boter voor de smaak.