Fettuccini met courgette, munt, citroen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

25 MIN
2 personen
Fettuccini met courgette, munt, citroen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Courgettes hebben op zich niet zo veel smaak. Ze zijn een soort culinaire kuddebeesten die goed gedijen in groep. Bij munt, bij knoflook, bij kaas ... Dan komt de ware aard van deze zomergroente naar boven. Geniet van dit smaakbommetje van een pasta!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gr verse munt
  • 50 gr pijnboompitten
  • 200 gr fettucini
  • 50 gr rucola
  • citroen
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de courgette in julienne: snijd in 3 en daarna in de lengte in dunne plakjes van 0,5 cm. Snijd vervolgens in erg dunne staafjes (zie tip). Snijd de sjalot ook in fijne reepjes. Pers de knoflook. Hak de munt fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en rooster de pijnboompitten. Let op, laat ze niet aanbranden! Schep de pijnboompitten uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Hussel de rucola door wat olijfolie, zout en zwarte peper.
  6. Verhit eventueel een extra scheutje olijfolie in de pan en bak de courgette, sjalot en knoflook aan op hoog vuur.
  7. Voeg de munt, een kneep citroensap en de Parmezaanse kaas toe aan pan met courgette. Kruid met zout en zwarte peper en roer goed om. Voeg eventueel een scheutje kookvocht van de pasta toe voor een smeuïg geheel. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Giet de pasta af. Schep de pasta in de pan van de courgette en roer goed om. Waan je een échte chef en gooi de pasta op in de pan om alles goed te mengen.
  9. Werk de pasta af met de pijnboompitten en wat rucola. Smakelijk!
  10. TIP: Een courgetti-slicer in huis? Gebruik die gerust om lange slierten van de courgette te snijden.