Gemberkoekjes met ijs

420 MIN
12 stuks
Gemberkoekjes met ijs

Geef je coupe ijsroom een extra touch, door er zelfgemaakte gemberkoekjes bij te serveren. Een verrassende twist!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 12 bolletjes roomijs
  • 3 el melasse
  • 120 g roomboter
  • 50 el blonde suiker
  • 100 g suiker
  • 2 kl gemberpoeder
  • ½ kl paprikapoeder
  • 1 kl kaneel
  • 2 kl zuiveringszout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zeef de bloem samen met het kaneel, het zuiveringszout, het pimentpoeder en een snufje peper en zout in een kom.
  3. Klop de boter romig samen met de helft van de suiker en de basterdsuiker. Roer er het ei, de melasse en het bloemmengsel door. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Halveer het deeg en wikkel beide porties in plasticfolie en rol ze in worstjes van 15 centimeter. Zet opnieuw minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Snijd de deegrollen in 24 schijfjes van 1 centimeter dikte. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de rest van de suiker. Zet 10-12 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  6. Leg op de helft van de koekjes een klein bolletje ijs. Dek af met een tweede koekje en druk het ijs een klein beetje plat. Leg ze naast elkaar in een schaal en zet 1 uur in de vriezer. Dien koud op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 550.6 kcal
Koolhydraten 93.99 g
waarvan suikers 84.46 g
Vet 17.17 g
waarvan verzadigd 10.44 g
Proteïnen 4.08 g
Vezels 0.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin