Dame blanche

45 MIN
4 personen
Dame blanche

Een Dame Blanche is nog altijd het lekkerst als je hem serveert met verse slagroom en warme chocoladesaus. Klaar in een wip!

Ingrediënten

  • 100 g fondantchocolade
  • 450 ml room
  • 12 bollen vanille-ijs

BEREIDING

  1. Klop 300 milliliter room half op. Laat even rusten in de koelkast.
  2. Smelt de chocolade samen met de rest van de room au bain marie. Roer regelmatig.
  3. Leg in elk glas 3 bollen vanille-ijs. Giet hierover de warme chocoladesaus en werk af met de half opgeklopte slagroom.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 801.38 kcal
Koolhydraten 46.9 g
waarvan suikers 45.4 g
Vet 64.95 g
waarvan verzadigd 38.8 g
Proteïnen 9.43 g
Vezels 0.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin