Chocoladepudding

110 MIN
4 personen
Chocoladepudding

Lekkere chocoladepudding hoef je niet meer te kopen, want je kan het even snel zelf maken. Serveer lauw of koud met een toefje slagroom.

Ingrediënten

  • 200 g fondantchocolade, geraspt
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • 1 ei
  • 1 l melk
  • 10 g vanillesuiker
  • 2 el suiker, fijn

BEREIDING

  1. Breng de melk, op een kopje na, aan de kook. Haal meteen van het vuur en dompel er de chocolade en de suiker in. Laat al roerend smelten.
  2. Klop het ei los met de resterende melk en de vanillepuddingpoeder.
  3. Breng de chocolademelk weer tot tegen de kook en meng er het eimengsel door. Roer voortdurend tot de crème een goede dikte heeft.
  4. Verdeel de pudding over vier glaasjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek ze af en zet in de koelkast. Serveer koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 465.08 kcal
Koolhydraten 51.81 g
waarvan suikers 50.73 g
Vet 22.58 g
waarvan verzadigd 13.38 g
Proteïnen 13.86 g
Vezels 0.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin