Bloemkool. You hate it or love it! Ik heb begrepen dat heel veel mensen bloemkool maar smaakloos, grauw en bitter vinden, wat me eigenlijk wel verbaast. Ik ben namelijk zelf dol op bloemkool. Niet alleen kan het heerlijk knapperig smaken als je het bijvoorbeeld met een goede dosis kruiden roostert, het zit ook nog eens boordevol vol vitamine C, B, calcium en ijzer. Omdat bloemkool inderdaad heel neutraal van smaak is, is het net een ontzettend veelzijdige groente. Zo kan je bloemkool als geen ander omtoveren tot de lekkerste gerechten (maar dan zelfs een gezondere versie!) zonder dat je het proeft! Te mooi om waar te zijn? Probeer één van onderstaande recepten maar eens uit en vertel mij hoe ongelofelijk lekker ze wel niet waren!

Bloemkoolpizza


Een heerlijke bloemkoolpizza margherita

Mijn ultieme favoriet van alle bloemkoolrecepten blijft de bloemkoolpizza. Ja, je hoort het goed. Deze pizza heeft geen traditionele bloembodem, maar een heerlijk krokante én gezonde bodem van niets minder of minder dan bloemkool, havermout en wat eitjes. Volg de instructies goed op (vergeet niet goed het vocht eruit te knijpen! Laat die armspieren werken!) en geniet volledig guilt-free van een overheerlijk stukje pizza.

Bloemkoolsteak


Een vegetarische bloemkoolsteak met tomatensalsa

Als je graag eens wat meer vegetarisch zou willen koken, zijn deze bloemkoolsteak een prima gerechtje om mee te starten. Je bakt de bloemkool precies zoals een traditionele steak en serveert er een heerlijk pittige tomatensalsa bij. Iedereen zal weggeblazen zijn en het vlees zal zeker en vast niet gemist worden.

Bloemkoolcouscous met groentjes en feta


Een heerlijke couscous van bloemkool met groentjes en feta

Een lunchgerechtje dat niet alleen ontzettend gezond is, maar waarbij er ook nog eens geen pan aan te pas komt? Daar teken ik voor! Deze heerlijk kruidige lentecouscous gemaakt van bloemkool is in een mum van tijd klaar en kan je prima meenemen naar het werk, voor een picknick of serveren als bijgerecht tijdens een dinerparty.