Witte chocolademoussetaart

180 MIN
8 porties
Witte chocolademoussetaart

Een prachtig sneeuwwit dessert voor met kerst, deze witte chocolademoussetaart. Je kan de taart perfect op voorhand maken, zodat je kan meefeesten!

Ingrediënten

    Voor de taartbodem

  • 200 g petit beurres
  • 75 g boter, gesmolten
  • Voor de mousse

  • 45 ml water
  • 85 g suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 165 g witte chocolade, in stukjes
  • 60 g eidooiers
  • 25 ml Grand Marnier
  • 325 ml room
  • Voor de afwerking

  • 300 g rode bessen
  • 50 g suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

    De taartbodem

  1. Mix de petit beurres met de gesmolten boter tot een zanderig mengsel.
  2. Schep het koekjesmengsel in een met bakpapier bedekte springvorm. Verdeel gelijkmatig en druk goed aan.
  3. Laat de taartbodem opstijven in de koelkast.
  4. De mousse

  5. Breng het water met de suiker zachtjes aan de kook.
  6. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  8. Kluts de eidooiers los in een mengkom. Schenk er het suikerwater bij en klop schuimig.
  9. Schenk de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Klop verder op een matige snelheid. Schenk er langzaam de Grand Marnier bij.
  10. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in heet water. Schenk de gelatine bij het mengsel.
  11. Klop de room half op. Spatel ook door het chocolademengsel. Roer alles goed door.
  12. Schenk de mousse over de taartbodem. Strijk het oppervlak egaal en zet opnieuw in de koelkast. Laat de taart 2 uur opstijven.
  13. De afwerking

  14. Ontvorm de taart.
  15. Rol de rode besjes in een kommetje kristalsuiker en werk af naar wens.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 536.06 kcal
Koolhydraten 50.27 g
waarvan suikers 43.52 g
Vet 33.45 g
waarvan verzadigd 19.09 g
Proteïnen 6.83 g
Vezels 3.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin