Havermoutkoekjes

25 MIN
35 stuks
Havermoutkoekjes

Deze havermoutkoekjes zijn licht en snel klaar. Een gezond en lekker alternatief op klassieke koekjes. Ideaal om mee te nemen of als vieruurtje.

Ingrediënten

  • 150 g chocolade, grof gehakt, puur
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 100 g havermoutvlokken
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 60 g honing
  • 60 g rietsuiker
  • 100 g boter
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Klop de boter op met de rietsuiker en het zout. Roer de eieren er één voor één door en meng tot een glad beslag.
  3. Voeg de bloem en de havermout bij het beslag. Meng goed en voeg dan het amandelpoeder en de honing toe. Kneed tot een homogeen deeg.
  4. Meng de grof gehakte chocolade onder het deeg.
  5. Verdeel het deeg in hoopjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  6. Bak de koekjes 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 99.64 kcal
Koolhydraten 11.58 g
waarvan suikers 5.4 g
Vet 5.05 g
waarvan verzadigd 2.55 g
Proteïnen 1.97 g
Vezels 0.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin