Limoncello kaastaart met lange vingers

240 MIN
8 personen
Limoncello kaastaart met lange vingers

Het concept van de afternoon tea wint ook bij ons steeds meer aan populariteit. Gezellig keuvelen in de namiddag met feestelijke hapjes en drankjes erbij. Deze heerlijke Italiaanse kaastaart met boudoirkes en limoncello is een perfect dessert om bij zo een gelegenheid mee uit te pakken.

Ingrediënten

  • 1 pak lange vinger
  • 1 citroen
  • 75 ml limoncello
  • 300 ml room
  • 250 g roomkaas
  • 5 el suiker
  • 16 g gelatine

BEREIDING

  1. Bekleed een springvorm met plastiekfolie. Week de gelatine in koud water. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit.
  2. Beleg de bodem van de springvorm met de lange vingers, leg de suikerkant naar boven.
  3. Klop de roomkaas op met de suiker. Voeg de room toe en klop stevig op. Voeg al roerend de limoncello en citroenzeste toe.
  4. Verwarm het citroensap en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat even afkoelen. Meng door de kaasmousse.
  5. Schep de kaasmousse op de koekjesbodem. Dek af en laat 4 uur opstijven in de koeling. Ontvorm de taart voorzichtig, snij in spieën en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 387.96 kcal
Koolhydraten 31.59 g
waarvan suikers 25.49 g
Vet 25.21 g
waarvan verzadigd 15.39 g
Proteïnen 6.96 g
Vezels 0.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin