Verse pasta met gehakt champignons, kaas en rucola

25 MIN
2 personen
Verse pasta met gehakt champignons, kaas en rucola

Mijn definitie van pastapret? Dit bordje boordevol smaak dat je in geen tijd op tafel tovert. De rijke smaak van het gehakt en de champignons combineert perfect met de parmezaanse kaas en pittige rucola. Snel én lekker = pasta prettig.

Ingrediënten

  • 500 gr kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr rund-varkensgehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 50 gr parmezaan
  • 250 gr verse spaghetti
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Bak het gehakt rul door het met een vork of spatel in stukken te prakken. Niet te fijn, het mogen gerust nog grove 'chuncks' zijn. Roer niet te veel, maar geef het gehakt de kans om krokant te worden. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  3. Schep het gehakt uit de pan en houd apart. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de champignons. Champignons nemen makkelijk vet op, dus voeg gerust nog een scheutje olijfolie of klontje boter toe. Voeg de sjalot en knoflook toe aan de champignons. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Hak of rasp intussen de parmezaan fijn.
  5. Kook de pasta in 1-2 min. al dente.
  6. Voeg het gehakt opnieuw toe aan de pan met champignons, samen met een flinke lepel kookvocht van de pasta (zie tip).
  7. Giet de pasta af (bewaar een kopje kookvocht) en schep opnieuw in de pot. Voeg de Gran moravia en rucola toe, samen met de champignons en het gehakt. Roer goed om en voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe. Proef en breng op smaak met extra zout en zwarte peper.
  8. Serveer de pasta in een diep bord. Smakelijk!
  9. TIP: Het kookvocht van de pasta zit boordevol zetmeel, ideaal als bindmiddel om de olijfolie en kaas te mengen tot een glad sausje.