Gebakken patatjes met kippenworst en appelmoes

30 MIN
2 personen
Gebakken patatjes met kippenworst en appelmoes

Weinig smaakt zo nostalgisch als worst met appelmoes en patatjes. We maken er de semi-volwassen versie van en voegde er extra groenten aan toe. De gebakken wortel en frisse salade zorgen voor een smaakvolle vitaminebom. Maar dan eentje mét mayo.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 4 rode appels
  • ½ bussel radijs
  • 50 gr veldsla
  • 2 kippenworsten
  • 4 el mayonaise
  • boter
  • olijfolie
  • snuifje kaneelpoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in wedges. Snijd de wortel overlangs doormidden, de dikkere exemplaren kan je nog eens doormidden snijden (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de aardappelen en wortel gaar zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Snijd de appel in stukjes van 2 cm. Schep de appelblokjes in een diepe kookpot. Voeg het kaneelpoeder (optioneel) bij de appelblokjes. Giet er een scheutje water bij. Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 6-7 min. pruttelen op middelhoog vuur. Roer regelmatig en prak op het einde met een vork tot moes (zie tip).
  3. Snijd de radijsjes in 4 en schep samen met de sla in een ruime kom. Breng op smaak met een scheutje olijfolie (of mayonaise), zout en zwarte peper. Hussel alles goed onder elkaar.
  4. Verhit een klontje boter in een pan en bak de worst zo’n 5-6 min. per zijde op middelhoog vuur.
  5. Serveer de gebakken aardappelen en wortel met de kippenworst, salade en appelmoes. Werk af met een toefje mayonaise. Smakelijk!
  6. TIP: Niet veel tijd? Stoof de appels kort en serveer zo bij de worst.