Spaghetti met snelle ragusaus

30 MIN
2 personen
Spaghetti met snelle ragusaus

Dit gerecht is een handige shortcut voor heerlijke ragu bolognaise, met veel groenten voor een lekkere en gezonde maaltijd. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 125 g champignons
  • 200 g spaghetti
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g basilicum
  • 40 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen met een dunschiller. Snij de champignons in kwartjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de fijngehakte ui en de knoflook aan. Voeg de champignons toe en rasp de wortelen met een grove rasp meteen boven de pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
  4. Voeg het rundsgehakt toe aan de pan en laat krokant bakken. Kruid met peper en zout.
  5. Als het gehakt gebakken is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat dan 5 minuten pruttelen.
  6. Snij ondertussen de basilicum fijn.
  7. Serveer de spaghetti met de saus, de geraspte parmezaan en de fijngesneden basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 922.06 kcal
Koolhydraten 94.43 g
waarvan suikers 18.99 g
Vet 33.16 g
waarvan verzadigd 5.49 g
Proteïnen 54.42 g
Vezels 13.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin