Butter chicken met spinazie, radijsjespickle en rijst
30 MIN
2 personen
Bij butter chicken is - zoals de naam al doet vermoeden - de kip in dit gerecht botermals! En er gaat ook nog een klontje extra boter mee in de tomatensaus. Een heerlijk Indisch gerecht, 100% zijn naam waard!
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
125 gr Griekse yoghurt
2 kl garam masala
300 gr kippendij
1 stengel lente-ui
½ gele ui
2 wortelen
½ bussel radijsjes
400 gr tomatenpulp
125 gr witte rijst
150 gr spinazie
olie
boter
2 el witte wijnazijn
2 kl suiker
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Marinade: pers de knoflook. Meng per persoon 1 el yoghurt samen met de helft van de knoflook, de helft van de garam masala en een snuifje zout. Snijd de kip in blokjes en schep door de marinade. Bewaar in de koelkast.
Snijd de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de wortel in blokjes (schillen hoeft niet).
Snijd de radijs in plakjes. Overgiet met de witte wijnazijn en bestrooi met de suiker. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg het groen van de lente-ui toe en laat pekelen.
Verhit wat olie in een grote stoof pot en voeg het wit van de lente-ui, ui, de rest van de knoflook en wortel toe. Laat 3 min. stoven op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpulp en per persoon 50 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de kip met de marinade toe, kruid met zout en zwarte peper. Zet een deksel op de pot en laat 12 min. pruttelen op zacht vuur.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Roer de spinazie door de tomatensaus en laat slinken. Voeg de rest van de yoghurt, de rest van de garam masala (zie tip) toe. Schep de boter door de tomatensaus en laat smelten. Proef en kruid bij met zout en zwarte peper.
Serveer de butter chicken met de rijst en de gepekelde radijsjes. Smakelijk!
Tip: Garam masala is een Indische kruidenmengeling die je best pas aan het einde van de bereiding toevoegt. Als je de kruidenmengeling laat meekoken, zal die zijn smaak verliezen.