Biryani met scampi's en spinazie

20 MIN
2 personen
Biryani met scampi's en spinazie

Biryani is een Indisch rijstgerecht dat in 1 pot wordt klaargemaakt. Vaak wordt het met kip of lamsvlees gemaakt, maar een heerlijke originele variatie met scampi's kan ook. Noem het gerust een Indische versie van paella. Je tafelgasten zullen verrast zijn!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 150 g spinazie
  • 2 kl currypoeder
  • 16 scampi's
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g rozijnen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Hak de spinazie grof.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de scampi's toe en roerbak ze 3 minuten. Schep de scampi's uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de tomatenpuree en rijst toe, roer goed om.
  4. Schenk per persoon 225 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg rozijnen toe en verkruimel er de kippenbouillon bij.
  5. Zet een deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is. Roer de gebakken scampi's en de spinazie door de rijst. Laat kort verdergaren tot de spinazie geslonken is.
  6. Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de Biryani met de scampi's over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 624.65 kcal
Koolhydraten 81.77 g
waarvan suikers 17.29 g
Vet 17.94 g
waarvan verzadigd 2.66 g
Proteïnen 30.98 g
Vezels 6.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin