We maken traditionele masala chai, het favoriete drankje van vele Indiërs. Kruidige thee met melk, suiker en specerijen. Overheerlijk op een koude dag!
Ingrediënten
2 el zwarte thee (Assam), bij voorkeur losse blaadjes
3 kruidnagels
4 groene kardemom peulen
2 zwarte peperbolletjes
5 cm gember
1 kaneelstokje
2 steranijzen
3 el suiker
500 ml melk
Bestel deze producten online
BEREIDING
Doe de kruidnagel, kardemom en peperbolletjes in een vijzel en crush fijn. Verwijder de peul van de kardemom. Meng deze kruidenmengeling met de zwarte thee. Snijd de gember in plakjes (schillen hoeft niet).
Doe 500 ml water in een steelpannetje, samen met de theemengeling. Voeg het kaneelstokje en de steranijzen toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Voeg dan de melk en suiker toe. Breng aan de kook en roer regelmatig. Het is belangrijk dat je het drankje tegen het kookpunt aanhoudt, zo zal de suiker karamelliseren en zorgen voor een heerlijke chai. Let wel op, want de melk kookt heel gemakkelijk over! Laat 10 minuten pruttelen, zodat het drankje ook wat inkookt.
Zeef de chai. Optioneel: schuim de chai op met een melkopschuimer of doe in een French press en pomp enkele keren krachtig, zo krijg je ook een mooie schuimige massa.
Schenk in kopjes en werk af met een steranijs, een kaneelstokje en wat kaneelpoeder (optioneel) en geniet van dit heerlijke hartverwarmende drankje!