Biryani met kip

25 MIN
4 personen
Biryani met kip

Dit Indiaas rijstgerecht dankt zijn smaak aan de gember en de typisch Indische garam massala kruiden. We kiezen vandaag voor een versie met kip en werken af met verse fijngesnipperde munt. Laat het jullie smaken!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 300 g basmatirijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 takjes munt
  • 80 g rozijnen
  • 2 el garam masala
  • 1 kl kurkuma
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de uien fijn en pers de knoflook. Rasp de gember. Snij de kip in reepjes.
  2. Verhit de olie in een grote pan en stoof de ui, knoflook en gember 5 min. Voeg de kurkuma toe.
  3. Voeg de kippenreepjes, rozijnen, rijst en kippenbouillon toe. Roer goed om en laat koken op een zacht vuur tot de rijst gaar is, ongeveer 15 min. Roer dan de garam masala door de rijst. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de munt fijn. Serveer de biryani met kip en strooi er de munt over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 613.98 kcal
Koolhydraten 82.24 g
waarvan suikers 19.09 g
Vet 11.25 g
waarvan verzadigd 2.28 g
Proteïnen 42.7 g
Vezels 4.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin