Vegetarische biryani met muntraita

25 MIN
2 personen
Vegetarische biryani met muntraita

Biryani is een heerlijk Indisch rijstgerecht, dat je kan klaarmaken in één kookpot of wok. Heel gemakkelijk dus, en het barst van smaak! We maken er een frisse muntraita bij, een heerlijk yoghurtsausje met komkommer dat wat balans brengt in het pittige gerecht. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 kl currypoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g rozijnen
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 potje magere yoghurt
  • 100 g spinazie
  • 2 kl garam masala
  • 1½ el arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ¼ kl cayennepeper
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes.
  2. Verhit de arachideolie in een grote pan of wok. Voeg de ui en wortelblokjes toe. Laat 3 minuten stoven. Voeg dan het currypoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roer goed om. Voeg per persoon 275 milliliter water toe.
  3. Voeg de rijst en de rozijnen toe aan de wok en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Roer nogmaals goed om en laat 10-12 minuten op een matig vuur onder deksel pruttelen. Schep regelmatig om.
  4. Snij de komkommer in kleine blokjes. Doe in een kommetje en besprenkel met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Hak de munt fijn. Voeg de yoghurt, munt en extra vierge olijfolie toe aan het kommetje en meng.
  5. Was en hak de spinazie grof.
  6. Roer de spinazie door de biryani, tot die geslonken is. Roer er de garam masala door. Serveer de biryani met de muntraita.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 641.33 kcal
Koolhydraten 94.3 g
waarvan suikers 30.25 g
Vet 21.22 g
waarvan verzadigd 3.26 g
Proteïnen 13.28 g
Vezels 10.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin