Asperges à la flamande gerookte zalm en geroosterde patatjes

30 MIN
2 personen
Asperges à la flamande gerookte zalm en geroosterde patatjes

Een klassieker van jewelste! En eentje die niet kan ontbreken op het menu tijdens het aspergeseizoen. Wij roosteren de patatjes, maar je kunt gerust ook voor gekookte of gebakken patatjes gaan. Die passen er even goed bij!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 500 gr witte asperges
  • 3 eieren
  • 10 gr platte peterselie
  • 100 gr gerookte zalm
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Je kan de aardappelen ook gewoon 15-20 min. koken, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 25 min. in de oven.
  3. Breng een grote pot gezouten water aan de kook voor de asperges en een tweede voor de eitjes.
  4. Schil de asperges. Houd de asperge voorzichtig vast bij de kop en schil met een dunschiller van boven naar onder. Snijd dan het harde uiteinde van de asperge.
  5. Kook de asperges in ongeveer 6 min. beetgaar. Controleer of de asperges gaar zijn door er met een mesje in te prikken, of proef een stukje voor.
  6. Kook de eitjes in 6 min. zacht. Spoel onder koud water en pel voorzichtig.
  7. Hak de peterselie fijn. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  8. Smelt een klont boter in een steelpannetje. Haal van het vuur en prak met een pureestamper de eitjes door de boter, samen met de peterselie, zout en zwarte peper (zie tip).
  9. Schik de asperges op een bord en schep de eitjes over de asperges. Werk af met de gerookte zalm, zout, zwarte peper en een scheutje olijfolie. Serveer met de geroosterde aardappelen. Smakelijk!
  10. TIP: Je kan ook de gerookte zalm mee onder de eitjes scheppen, ook heerlijk!