Asperges op z'n Vlaams met krielaardappelen

35 MIN
2 personen
Asperges op z'n Vlaams met krielaardappelen

Deze aspergeklassiekker is een perfecte combinatie van eenvoud, kwaliteit en heerlijkheid. Een portie van ons witte goud, geklaarde boter, eitjes en peterselie. Meer is er niet nodig. Eenvoudig, lekker, en een klein gelukske in een bord.

Ingrediënten

 • 400 gr krielaardappelen
 • 500 gr witte asperges
 • 4 eieren
 • 100 gr roomboter
 • 10 gr krulpeterselie
 • 50 gr landkers
 • olijfolie
 • snuifje nootmuskaat
 • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

 1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Halveer de krielaardappelen, grotere exemplaren snijd je in 4. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Zet 25 min. in de oven.
 2. Schil de asperges (zie tip). Houd de asperge voorzichtig vast bij de kop en schil met een dunschiller van boven naar onder. Let op dat je niet te hard drukt want dan schil je te veel weg en kan de asperge breken. Verwijder dan het harde uiteinde van de asperge.
 3. Leg alle asperges in een ruime kookpot waar ze mooi in passen (een langwerpige stoof pot is ideaal). Zet onder water met een snuif zout en breng aan de kook. Laat 2 min. koken. Haal de pot van het vuur en laat nog zo'n 5-10 min. in het water garen tot de asperges zacht zijn. De gaartijd hangt uiteraard af van de dikte en de hoeveelheid asperges. Controleer of de asperges gaar zijn door er met een mesje in te prikken of proef een stukje voor. Haal met een schuimspaan uit het water.
 4. Breng intussen een andere pot water aan de kook en kook de eieren in 8 min. hard. Schep uit de pot, laat de eieren schrikken onder koud water en laat afkoelen. Pel en plet met een vork. Er mogen zeker nog stukjes in zitten. Zet even opzij.
 5. Geklaarde boter: laat de boter in een steelpannetje op zacht vuur smelten. Verwarm tot de melkeiwitten zich scheiden. Verwijder de witte melkresten die naar boven komen voorzichtig met een schuimspaan. Ook de melkresten die naar de bodem zinken gebruiken we niet.
 6. Hak de peterselie fijn en meng met de geklaarde boter en geplette eitjes. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, zout en zwarte peper.
 7. Schik de asperges op een bord en schep er de eiermengeling op. Besprenkel naar smaak met extra gesmolten boter. Serveer met de krielaardappelen en landkers. Smakelijk!
 8. TIP: Bewaar de schillen en trek er een bouillon van. Laat de schillen 15 min. koken op zacht vuur. Haal de aspergebouillon door een zeef en je hebt de ideale basis voor een smaakvolle asperge- of lentesoep!