Asperges met ham en ei

40 MIN
4 personen
Asperges met ham en ei

Een heerlijke variatie op asperges op Vlaamse wijze, met gekookte ham erbij. Lekker voor bij de (paas)brunch!

Ingrediënten

  • 4 plakken ham
  • 16 asperges
  • 3 eieren
  • 40 g boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges met een dunschiller en snij er de houterige onderkant af.
  2. Dompel de asperges onder in een kookpot met gezouten water en kook ze zachtjes gaar. Laat ze uitlekken op een keukendoek.
  3. Kook de eieren hard in water, pel ze en hak fijn.
  4. Schik de asperges op een bord en beleg ze met een plakje ham. Verdeel er het ei over en kruid met peper en zout.
  5. Laat de boter smelten en schenk deze over de asperges. Werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 208.58 kcal
Koolhydraten 0.58 g
waarvan suikers 0.47 g
Vet 17.02 g
waarvan verzadigd 8.1 g
Proteïnen 13.69 g
Vezels 0.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin