Risotto met asperges 'à la Flamande'

45 MIN
2 personen
Risotto met asperges 'à la Flamande'

Een heerlijk huwelijk tussen Italië en België, deze originele risotto met asperges à la Flamande! Een gerecht dat wat liefde en toewijding nodig heeft, maar het resultaat is zo overheerlijk, dat het het helemaal waard is. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g witte asperges
  • 130 g risottorijst
  • 30 g Grana Padano
  • 2 bio-eieren
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui, en de knoflook zachtjes voor 9 minuten.
  3. Breng ondertussen 300 milliliter water per persoon aan de kook in een kookpot en los hierin de groentebouillon op. Schil de asperges, verwijder het harde uiteinde en snij in stukjes van 4 centimeter. Voeg ze toch aan de groentebouillon en laat ze 3 minuten koken. Schep dan met een schuimspaan uit de bouillon en hou apart.
  4. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de bouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel bouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Voeg na 10 minuten ongeveer de asperges terug toe. Blijf bouillon toevoegen tot alle bouillon opgenomen is. Blijf heel regelmatig maar voorzichtig roeren. Kruid goed met peper en zout.
  6. Leg de eieren in een kookpotje, schenk er water bij tot ze onderstaan. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken.
  7. Pel de eieren en snij ze in stukjes. Snij de peterselie fijn. Smelt de boter in het kookpotje en voeg de stukjes ei en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
  8. Haal de risotto van het vuur en roer er de Grana Padano door. Laat de risotto nog 1 minuut rusten onder deksel. Serveer de risotto met het eiersausje erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 642.05 kcal
Koolhydraten 58.96 g
waarvan suikers 7.58 g
Vet 30.86 g
waarvan verzadigd 13.78 g
Proteïnen 20.08 g
Vezels 5.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin