Rodekool is een echte wintergroente en bewaart wel 2 maanden op een koele, donkere plaats. Eens aangesneden en afgedekt enkele dagen in de koelkast. Rodekool is gestoofd heerlijk met een appeltjes en/of krokant gebakken spekjes erbij. Maar rauw, heel fijn gesneden en lichtjes gemarineerd is de groente ook heel lekker in bijvoorbeeld coleslaw. Nog meer originele bereidingen met rodekool? Ontdek ze in dit lekkere lijstje!
Worst met rodekool en appel

Ode aan onze Vlaamse klassiekers! Vandaag een lekkere braadworst met rodekool met appeltjes, een vleessausje en een simpel gekookt patatje erbij op het menu. Bekijk recept
Eendenborst met rodekoolchutney

East meets west met deze eendenborst met rodekoolchutney. De chutney is zoet-zuur en vormt een perfect tegengewicht bij de krokante eendenborst. Bekijk recept
Rodekoolstoemp met gehaktballetjes

Echte winterkost van bij ons: een lekkere stevige stoemp met rodekool en appeltjes, met daarbij heerlijke sappige gehaktballetjes. Laat het smaken! Bekijk recept
Hartige taart met rodekool en walnoten

Een originele hartige taart met rodekool, tijm, gerookt spek, walnoten en zure room. Prachtig van kleur, heerlijk van smaak! Bekijk recept
Oosterse rodekoolsla met gegrilde kip

Rodekool is het verrassende element in deze originele koolsla met Oosterse kruiden. Heerlijk bij een stukje gegrilde kip. Bekijk recept
Rode salade met ham

Een salade hoeft niet altijd groen te zijn! Ontdek deze verrassende en lekkere rode salade met rodekool, roodlof, ham en een overheerlijke dressing. Bekijk recept
Gehaktballetjes met appel en rode kool

Een echte favoriet van het hele gezin, deze gehaktballetjes met appel en rode kool. Serveer met aardappelpuree of gebakken patatjes. Lekker op een herfstige dag. Bekijk recept