Eendenborst met rodekoolchutney

140 MIN
4 personen
Eendenborst met rodekoolchutney

East meets west met deze eendenborst met rodekoolchutney. De chutney is zoet-zuur en vormt een perfect tegengewicht bij de krokante eendenborst.

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 1 rodekool, fijn geraspt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 appel, in blokjes
  • 100 ml rode wijnazijn
  • 50 g suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de rode kool, samen met de ui, de appelblokjes, een laurierblaadje, de suiker, de rode wijnazijn, het kaneelstokje, de kruidnagels en een beetje water in een pot. Breng tot tegen de kook aan en laat 2 uur afgedekt garen. Schenk er af en toe een scheutje water bij.
  2. Maak op de vetkant van de eendenborstfilets een aantal inkervingen. Kruid ze met peper en zout en bak ze 5 minuten op de huidzijde. Keer de filets om en bak nog 2 minuten aan de vleeszijde.
  3. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat minstens 5 minuten rusten.
  4. Snijd de eendenborstfilets in fijne plakjes. Verdeel de rodekoolchutney over de borden en leg daarover de plakjes eend. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 472.9 kcal
Koolhydraten 32.12 g
waarvan suikers 28.07 g
Vet 23.32 g
waarvan verzadigd 9.82 g
Proteïnen 29.3 g
Vezels 10.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin