Rode salade met ham

20 MIN
4 personen
Rode salade met ham

Een salade hoeft niet altijd groen te zijn! Ontdek deze verrassende en lekkere rode salade met rodekool, roodlof, ham en een overheerlijke dressing.

Ingrediënten

  • 200 g ham, in reepjes
  • 500 g rodekool, in fijne reepjes
  • 1 roodlof, in fijne reepjes
  • 1 ui, in fijne ringen
  • 4 augurken, in plakjes
  • 4 eieren
  • 1 kl mayonaise
  • 2 kl room
  • 1 kl wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 2 takjes bladpeterselie, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de eieren hard in kokend water.
  2. Meng de rodekool met de raddichio, de ui en de augurkjes.
  3. Klop de mayonaise op met de room, de wijnazijn en de mosterd. Kruid met bij peper en zout. Maak de salade aan met de dressing. Dek af en laat even afkoelen in de koelkast.
  4. Snijd de hardgekookte eitjes in kwartjes.
  5. Verdeel de frisse salade over de borden en werk af met de eieren en de reepjes ham. Bestrooi met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 235.42 kcal
Koolhydraten 7.31 g
waarvan suikers 6.55 g
Vet 13.55 g
waarvan verzadigd 4.15 g
Proteïnen 19.69 g
Vezels 4.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin