Rodekoolstoemp met gehaktballetjes

55 MIN
4 personen
Rodekoolstoemp met gehaktballetjes

Echte winterkost van bij ons: een lekkere stevige stoemp met rodekool en appeltjes, met daarbij heerlijke sappige gehaktballetjes. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 800 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 rodekool, in fijne reepjes
  • 1 appel, geschild en in stukken
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 250 ml kippenbouillon
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 1 klontje boter
  • ½ kl kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Smelt een klontje boter in een pot en voeg de appel toe. Breng op smaak met de kaneel, suiker, nootmuskaat, peper en zout. Voeg er de rodekool bij en meteen ook de kippenbouillon. Verlaag het vuur en laat 30 tot 45 minuten afgedekt sudderen, tot de rodekool gaar is.
  2. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en plet ze fijn met een pureestamper.
  3. Meng in een kom het gehakt met de ui, het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Kneed alles goed door elkaar. Rol balletjes van het gehakt.
  4. Neem het gare rodekoolmengsel en voeg dit bij de aardappelpuree en roer om.
  5. Bak de gehaktballetjes krokant in boter. Serveer met de warme rodekoolstoemp en werk af met wat peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.33 kcal
Koolhydraten 73.19 g
waarvan suikers 26.98 g
Vet 24.6 g
waarvan verzadigd 10.58 g
Proteïnen 37.41 g
Vezels 15.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin