Oosterse rodekoolsla met gegrilde kip

20 MIN
4 personen
Oosterse rodekoolsla met gegrilde kip

Rodekool is het verrassende element in deze originele koolsla met Oosterse kruiden. Heerlijk bij een stukje gegrilde kip.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • ½ rodekool, in fijne reepjes
  • 1 wortel, grof geraspt
  • 1 appel, grof geraspt
  • 1 bosje lente-uitje, in ringetjes
  • 10 g koriander, blaadjes geplukt
  • 1 kl honing
  • 1 el rodewijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • 2 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de rodekool, wortel, appel, koriander en lente-uitjes in een grote kom. Meng de mayonaise met de rodewijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rodekoolsla.
  2. Meng het vijfkruidenpoeder met de olijfolie, peper en zout. Bestrijk de kipfilets hiermee. Verwarm een grillpan op de hoogtste stand. Gril de kipfilets aan beide kanten tot ze gaar zijn. Snij de kipfilets in reepjes en serveer bovenop de rodekoolsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 399.72 kcal
Koolhydraten 17.28 g
waarvan suikers 14.7 g
Vet 18.64 g
waarvan verzadigd 2.77 g
Proteïnen 38.04 g
Vezels 6.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin