Gehaktballetjes met appel en rode kool

35 MIN
4 personen
Gehaktballetjes met appel en rode kool

Een echte favoriet van het hele gezin, deze gehaktballetjes met appel en rode kool. Serveer met aardappelpuree of gebakken patatjes. Lekker op een herfstige dag

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 600 g rode kool, in fijne repen
  • 3 appels, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 1 kaneelstokje
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe 1 appel met de rode kool, de suiker, de rode wijnazijn, het kaneelstokje, 160 milliliter water en 40 gram boter in een grote pot. Breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat 20 minuutjes sudderen.
  2. Meng het kippengehakt met de ui, de knoflook, het paneermeel en een ei. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Rol tot nootgrote balletjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Laat ze garen op een zacht vuurtje zodat ze volledig doorbakken zijn.
  4. Bak ondertussen ook de overige appelblokjes met de tijm in de boter. Kruid bij met peper en zout.
  5. Vis het kaneelstokje uit de rode kool. Verdeel de gehaktballetjes met de rode kool en de gebakken appeltjes over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 484.65 kcal
Koolhydraten 36.49 g
waarvan suikers 25.98 g
Vet 23.79 g
waarvan verzadigd 10.11 g
Proteïnen 30.36 g
Vezels 7.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin