Gevulde groenten, wij zijn fan! Het is een leuke en handige manier om meer groenten te eten, je hebt er niet veel werk aan (hallo ovenschotel!) en de (meeste) kinderen zijn er gek op. En naast de klassiekers - gevulde tomaten en gevulde courgette - zijn er ook nog andere groenten die je kan vullen. Eigenlijk alles dat je kan uithollen, kan je nadien ook terug opvullen! Denk aan aubergines, paprika's, puntpaprika's, pompoenen, champignons... Gehakt is natuurlijk dé klassieker om je groenten mee op te vullen, maar voor een veggie versie kan je gaan voor couscous, bulgur, rijst,... al dan niet met een lekker kaasje erbij. Smullen maar!

1. Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille


Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille

Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! De tomaten vul je met heerlijk kruidig gehakt. Ondertussen heb jij tijd om een heerlijke ratatouillesaus te maken en spirelli te koken.

15euro korting banner

2. Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto


Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto

'Tomate farcie' met een originele vulling van kruidige couscous met knapperige groentjes en zoutige Grana Padano kaas. Terwijl de gevulde tomaten in de oven staan, heb je tijd om een heerlijke verrassende pesto op basis van koriander en amandelen te maken. Veggie delight!

 

3. Gevulde courgette met kippengehakt, Zuiderse tomatensaus en farfalle


Gevulde courgette met kippengehakt, Zuiderse tomatensaus en farfalle

Terwijl deze kanjers met kippengehakt in de oven staan, maak jij een heerlijke Zuiderse tomatensaus en farfalle pasta voor erbij. Een topmaaltijd voor jong en oud!

 

4. Gevulde aubergine met bulgur en amandelen


Gevulde aubergine met bulgur en amandelen

Het type ovenschotel, waarvoor je jaloers zou worden op vegetariërs! Maar geen zorgen, ook carnivoren kunnen genieten van deze heerlijke gevulde aubergines met bulgur, amandelen en granaatappelpitjes, afgewerkt met een frisse yoghurtsaus met munt. Wat een traktatie!

 

5. Gevulde paprika met rundsgehakt en bruine rijst


Gevulde paprika met rundsgehakt en bruine rijst

Een gevulde paprika met gehakt en bruine rijst in de oven. Lekker voedzaam en een perfecte manier om kinderen ook hun dagelijkse groentjes te laten eten. Eet smakelijk!

 

6. Gevulde puntpaprika's met couscous, zongedroogde tomaat en geitenkaas


Gevulde puntpaprika's met couscous, zongedroogde tomaat en geitenkaas

De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen, zongedroogde tomaatjes en courgette. Deze zalige puntpaprika's barstensvol Zuiderse smaken moet je echt eens proberen.

 

7. Gevulde portobello's met ricotta en een kruidenkorstje


Gevulde portobello's met ricotta en een kruidenkorstje

Portobello's zijn grote champignons die ideaal zijn om te vullen. Deze zijn gevuld met een frisse ricotta op smaak gebracht met spinazie en citroen. Daarbovenop komt een heerlijk kruidenkorstje, heerlijk!