Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto

30 MIN
2 personen
Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto

'Tomate farcie' met een originele vulling van kruidige couscous met knapperige groentjes en zoutige Grana Padano kaas. Terwijl de gevulde tomaten in de oven staan, heb je tijd om een heerlijke verrassende pesto op basis van koriander en amandelen te maken. Veggie delight!

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 kl ras el hanout
  • 20 g koriander
  • 30 g amandelen
  • 30 g Grana Padano
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Snij het vruchtvlees wat kleiner en hou opzij in een kommetje.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij de courgette in blokjes. Pers de knoflook en snij de sjalot fijn. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en de helft van de knoflook 3 minuten aan. Voeg dan de courgetteblokjes toe. Laat 5 minuten stoven. Schep uit de pan en roer de groenten en het vruchtvlees van de tomaten door de couscous. Voeg de ras el hanout toe en kruid met peper en zout. Meng goed en vul hiermee de tomaten op en leg ze in een ovenschaal. Zet het hoedje van de tomaten er terug op. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Hak de koriander en amandelen grof en doe in een keukenrobot of vijzel. Voeg de rest van de knoflook, de Grana Padano, de extra vierge olijfolie, per persoon 1 eetlepel water en peper en zout toe en mix of stamp fijn tot een pesto.
  5. Serveer de gevulde tomaten met de korianderpesto.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 679.32 kcal
Koolhydraten 67.9 g
waarvan suikers 8.71 g
Vet 34.32 g
waarvan verzadigd 5.35 g
Proteïnen 21.15 g
Vezels 9.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin