Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille

35 MIN
2 personen
Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille

Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! De tomaten vul je met heerlijk kruidig gehakt. Ondertussen heb jij tijd om een heerlijke ratatouillesaus te maken en spirelli te koken. Toppertje!

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • ½ rode paprika
  • 200 g spirelli
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Hou het vruchtvlees opzij in een kommetje.
  2. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de Provençaalse kruiden en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  3. Vul de tomaten met de gehaktmengeling. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde tomaten erin. Overstrooi met de rest van de geraspte kaas en zet het hoedje terug bovenop de tomaten. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de ui fijn. Snij de courgette en paprika in blokjes.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Stoof aan voor 3 minuten en voeg dan de rest van de Provençaalse kruiden en de paprika- en courgetteblokjes toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven, schep regelmatig om.
  7. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata en het vruchtvlees van de tomaten toe aan de groenten en kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Serveer de gevulde tomaten met de spirelli en de ratatouillesaus erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 948.57 kcal
Koolhydraten 96.62 g
waarvan suikers 17.43 g
Vet 38.08 g
waarvan verzadigd 12.81 g
Proteïnen 50.39 g
Vezels 11.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin