Kip in paprika-tomatensaus met couscous

30 MIN
2 personen
Kip in paprika-tomatensaus met couscous

De hele zomer lang brengen we je summer classics, gerechten uit de begindagen van onze maaltijdbox die ondertussen klassiekers zijn geworden bij onze chefs. Zoals deze heerlijke kipfilet met tomatensaus. Simpel maar o zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ gele ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • ½ plantje platte peterselie
  • 125 gr volkoren couscous
  • 2 kipfilets
  • 100 gr zure room
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 kl paprikapoeder
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook en snipper de ui fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 0,5 cm. Hak de peterselie fijn.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook en ui zo’n 2 min. op zacht vuur. Schep de paprika, tomaat en de helft van de peterselie erbij en laat 4-5 min. meebakken. Schep uit de pan.
  3. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Smelt ondertussen een klontje boter in diezelfde pan van de groenten. Kruid de kipfilet met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Bak zo'n 2 min. per zijde op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur en laat zo’n 6-7 min. bakken op laag vuur met deksel op de pan. Schep de groenten terug in de pan en schep de zure room erbij. Verkruimel de bouillon erover en giet ongeveer 1 el water per persoon erbij tot je een smeuïge saus bekomt. Zet het deksel op de pan en laat nog zo’n 5-6 min. sudderen op middelhoog vuur (zie tip).
  5. Serveer de kip met de paprika-tomatensaus en couscous. Werk af met de rest van de peterselie. Smakelijk!
  6. TIP: Voeg een snuifje cayennepeper of currypoeder toe aan de saus.